Kontakt / contact     Hauptseite / page
         principale / pagina principal / home     zurück /
         retour / indietro / atrás / back
D     ENGL

Holland: honger winter van 1944/1945 en de gevolgen. berichten

Als 1944 / 1945 van de honger kwam over Holland

Berichten

gepresenteerd door Michael Palomino


Teilen / share:

FacebookDr. Peter D'Adamo over Holland in de periode 1944/1945: Genetische schade bij kinderen

Omdat de hongersnood 1944 / 1945 over Holland kwam - en deze keer voor de gezondheid van pasgeborenen

Vertaling door google-motor 2012


uit: http://n-equals-one.com/blogs/2011/02/05/1688/
Dr. Peter D'Adamo is ook op Facebook

[Het plan van de operatie "Market Garden": bruggen en bezettingstroepen moeten volgen]

<Op de 17e September 1944 de lucht was vol van Holland paramilitairen. Deze zonnige zondagmiddag was het begin van Operatie 'Market Garden'. Dat was het plan van veldmaarschalk Montgomery, waarmee de geallieerden hoopten om de oorlog met een snelle slag te beëindigen. Echter, werd de operatie beter bekend als de "brug naar het achterland" ("A Bridge Too Far"). Het plan was om een ​​reeks van bruggen over het net te bezetten en om deze bruggen te houden, zouden de troepen te verplaatsen naar, en dan vooraf in het Ruhrgebied, het industriële hart van Duitsland. De operatie "Market Garden" was aanvankelijk vrij goed, behalve voor de laatste brug bij Arnhem, waar de paramilitairen werden met stijf weerstand en in sommige gevallen moest geven of in te trekken.

[NL-regering in ballingschap is van plan te ondersteunen voor "Market Garden" met een spoorweg staking, staking Ferry - sabotage op de spoorwegen, bruggen, snelwegen aan]

Nu zou de operatie "Market Garden" is eigenlijk niets meer dan een voetnoot in de geschiedenis werd de Tweede Wereldoorlog, toen er geen sprake was van de politieke reactie geweest: "Market Garden" lokte een aantal beleidswijzigingen, die ernstig gevolgen gehad voor de Nederlandse bevolking. De Nederlandse regering in ballingschap in Londen was ervan overtuigd dat bewegen Market Garden was een snel einde van de oorlog en besloten dat de geallieerde operatie moet worden ondersteund als een spoorwegstaking in bezet Nederland zou worden uitgeroepen. Deze staking vormt geen beletsel voor de mobiliteit van de bewoners op een serieuze manier en het voorkomen van een snelle tegenaanval door de nazi kant in de vroege stadia van de operatie. De Nederlandse regering in ballingschap riep op alles wat Nederlands is spoorwegpersoneel ondergronds te gaan en contact te maken met het Nederlandse verzet. In oktober waren bijna alle verbonden met de ondergrondse spoorweg medewerkers. Zij deden dit, het Nederlandse spoorwegnet gesaboteerd onbruikbaar en spoorbanen, bruggen, veerponten en delen van snelwegen, en dit maakte van de militaire en logistieke operaties van de Duitse kant aanzienlijk.

[Duitse maatregelen tegen de staking en sabotage: inbeslagname van alle voertuigen, met inbegrip van fietsen - stralen van dijken en dammen en overstromingen - geen voedsel meer]

Sinds de operatie "Market Garden", maar is mislukt, het enige effect van de staking was een woedende Duitse bezetting de regering, die onmiddellijk links alle alle voertuigen, en zelfs in beslag te nemen fietsen om hun troepen naar voren te brengen kan. Om de situatie verergeren, liet de nazi's alle dijken en dammen in het westen van Nederland te blazen, zodat de Nederlandse bevolking werd gevangen in zijn eigen land en geen voedsel kon worden gemaakt.

[Barter - tulpenbollen en suikerbieten - ongeveer 30.000 sterfgevallen honger]

Op 27 September 1944 bereikte eerste radio-verslagen van de Nederlandse ondergrondse in Londen en waarschuwde dat het voedsel in Nederland zou voldoende zijn slechts voor een paar weken. Vanaf dit punt werd de situatie nog erger, vooral als gevolg van de volgende winter was 1944 / 1945 een van de koudste winters in de Europese geschiedenis. Als de oogst in het land was niet voldoende om de grote steden het aanbod, werd de bevolking gedwongen om 100s van mijlen lopen om kostbaarheden voor voedsel handel op boerderijen. Tulpenbollen en suikerbieten werden nu de dagelijkse voeding. Meubelen en huizen werden uit elkaar gehaald en gebruikt als brandhout. Tot januari / februari 1945, de officiële rantsoen 400 tot 800 calorieën per dag, en ongeveer 30.000 Nederlanders en Nederlandse vrouwen waren gestorven van de honger.

[Geboorten tijdens de hongersnood: lange-termijn gevolgen in nakomelingen met een hoge mate van diabetes - of een kleine baby's van de tweede generatie - longziekte, nier-en vaatziekten, arteriosclerose, abnormale bloedstolling, obesitas, hart-en vaatziekten, abdominale obesitas, schizofrenie, overgevoeligheid]

De winter van 1944-1945 is bekend in de Nederlandse geschiedenis als de "honger winter" ("Hongerwinter"). Er waren geboren tijdens deze periode bijna 40.000 baby's, en de Nederlandse autoriteiten geregistreerde elk kind de naam, geboortedatum en het geboortegewicht. In de jaren 1960, onderzoekers begonnen met studies van de nu volwassen overlevenden van de hongersnood, en de resultaten waren schokkend. Allen hadden een normale complicaties, maar vooral die foetussen die was gegroeid gedurende de laatste 3 maanden zwanger wordt tijdens de hongersnood, had een zeer laag geboortegewicht. Deze mensen groeiden later benaderde niet normaal, maar later leed aan een hoge mate van diabetes. Bij zwangerschappen in de eerste 6 maanden tijdens de hongersnood, echter, werden de baby's geboren met een normaal gewicht, maar op zijn beurt geproduceerd kinderen die kwamen als een ongewoon kleine baby's aan de wereld. (1)

Die foetussen die werden tot hongersnood tijdens de zwangerschap blootgesteld ontwikkeld, ruim boven gemiddeld aantal obstructieve (over) long-en vaatziekten en nierziekten. Kinderen waarvan de moeders in het begin van de zwangerschap, de hongersnood ervaren, hebben meer atherosclerose, veranderde de bloedstolling, meer last van overgewicht en hart-en vaatziekten hebben verdrievoudigd. Dochters van moeders die zwanger waren tijdens de hongersnood te lijden in het midden van het leven op gemiddeld onder een abdominale obesitas en insulineresistentie, en hun zonen had op zijn beurt een hoger percentage van schizofrenie en gevoeligheid voor stress. (2)>


Noot

En er is nog iets anders: in Duitsland, gevolgd door twee hongerige winter 1945/1946 en 1946/1947, met dezelfde gevolgen voor de bevolking.

Michael Palomino, 21 januari 2012

Teilen / share:

Facebook


Bron map

1. Lumey LH, Van Poppel FW. The Dutch famine of 1944-45: mortality and morbidity in past and present generations. Soc Hist Med. 1994 Aug; 7(2):229-46.

2. Ravelli, A.C. et al. Glucose tolerance in adults after prenatal exposure to famine. Lancet 351, (1998) 173–177


^